Најмладите со силни пораки до политичарите за климатските промени

138

Во текот на вчерашниот и денешниот ден, основците и средношколците ширум светот протестираа за зголемување на делувањето на властите против климатските промени. Младите од Шкотска, Нов Зеланд, Австралија, Јапонија, Индија, Швајцарија, Јужна Африка, Италија, Франција, Германија, Австрија и многу други земји, со инвентивни пароли и пораки им порачаа на политичарите да ја „спасат“ планетата Земја. Во прилог, галеријата на „Гардијан“ со пораките на младите ширум планетата.