Голем број на убави девојки ги следат мечевите на Светското првенство во Русија, што може да се забележи и според бројните фотографии на атрактивните љубителки на фудбалот поставени на Инстаграм. Може да се каже дека на трибините на руските стадиони се одржува и своевиден избор за убавина помеѓу навивачките од целиот свет кои ги бодрат нивните национални селекции.