Малите градови со голем дух во Централна Европа

265
Банска Штијавница - Словачка

Со неверојатните пејзажи, прекрасни планински врвови и спектакуларни крајбрежни патишта, Централна Европа изобилува со градови кои имаат живописни предели и дестинации.

Во продолжение, галерија од американски Си-ен-ен, кој се обиде да ги прикаже малите градови во централниот дел од континентот, одлични за оние кои сакаат да патуваат на места кои не се меѓу најпопуларните дестинации на светот.