Фото: Игор Бансколиев/Маја Јаневска-Илиева

Македонските граѓани гласаа под специфични услови на денешните десетти парламентарни избори, петти предвремени парламентарни избори од независноста, на кои право на глас имаа 1.814.263 гласачи.

Низ фотографиите на Игор Бансколиев и на Маја Јаневска-Илиева прикажан е изборниот процес на повеќе гласачки места.

За овие избори немаше вообичаена изборна кампања, а ќе бидат специфични и по начинот на гласање, со мерки и препораки за заштита од коронавирусот.

Гласањето кое траеше до 21 часот, помина мирно и без посериозни инциденти.