Избор за најдобра новинска фотографија за 2019 година

160

Светската фондација за новинска фотографија ги објави номинираните фотографии за награда во 2019 година. Во продолжение, од галеријата на „Гардијан“ може да се видат дел од номинациите, кои се поделени во повеќе различни категории.