Животот на царското семејство Романови низ новооткриени фотографии

1038

Фотографиите од рускиот цар Николај Втори и неговото семејство се дело на Херберт Галовеј Стјуарт, кој работел како учител на царскиот двор. Тие се сликани во периодот од 1908 и 1916 година, а ќе бидат изложени во Музејот на наука во Лондон. Царското семејство Романови беше убиено заедно со нивната придружба на 17 јули 1918 година.