Европа се разладува за време на топлотниот бран

210

 

Луѓето ширум Европа бараат начини за да се разладат за време на топлотниот бран. Метеоролозите сугерираат дека Франција, Германија, Швајцарија и Белгија би можеле да се соочат со рекорно високи температури во претстојните денови до крајот на месецов.