Деноноќното херојство на сите расположливи сили во Тајланд

811

Сите расположиви сили се вклучени во акцијата за спасување на децата од пештерата Там Луанг во Тајланд, работејќи деноноќно за нејзин успех. На теренот се околу 1.000 лица, вклучувајќи ги припадниците на тајландската армија и полиција, спасувачките екипи од целиот свет, нуркачи, инженери, лекари, нутриционисти, готвачи, како и родителите на децата, но и бројното локално население што ги следи случувањата во близина на пештерскиот комплекс.