Грета и Трамп избегнаа соочување во Давос

301

Шведската климатска активистка Грета Тунберг ја напушти просторијата за време на говорот на американскиот претседател Доналд Трамп во рамките на Светскиот економски форум во Давос, Швајцарија. Истовремено, климатските активисти маршираа со цел да ја подигнат свеста за климатските прашања, а демонстрантите протестираа против одржувањето на форумот.