Граѓанската војна во Либија низ објективот на фоторепортерите

157

Според податоците на СЗО, најмалку 213 лица се убиени и околку илјада повредени во битките околку главниот град на Либија овој месец. Во прилог, граѓанската војна во Либија и битките на војската на одметнатиот генерал Хафтар со силите на меѓународно признаената влада, низ објективот на Си-ен-ен.