Езерото Натрон во Големата Раседна Долина во африканската држава Танзанија е многу смртоносно. Водата што достигнува температури и до 60 степени Целзиусови е многу корозивна и за брзо време предизвикува изгореници. Исто така, водата е многу солена, па во состојба е да „скамени“ сѐ што ќе допре.