Вулкански голф

1837

Повеќето терени за голф се затвораат во случај на дожд, но не и за вулканска активност. Доказ за ваквото тврдење претставуваат фотографиите од голф-клубот со соодветно име „Волкано голф“ на Хаваи, САД, каде што се играше голф за време на ерупциите на вулканот Килауеа.