Низ фотографии се претставени настапите на 17-те земји-учесничи во втората полуфинална вечер на изборите за песна на Евровизија што годинава се одржа во Тел Авив. 

Македонија, Холандија, Албанија, Шведска, Русија, Азербејџан, Данска, Норвешка, Швајцарија и Малта се 10-те земји кои обезбедија учество во финалето кое ќе се одржи в сабота.