Во Зоолошка се роди кафено еленче лопатар

375
Фото: Горан Анастасовски

Во скопската Зоолошка градина, после повеќе од 10 години, денеска се роди кафено еленче лопатар. Фотографот на „Нова Македонија“ Горан Анастасовски имаше можност да направи фотографии веднаш по раѓањето на еленчето.