Во Зоолошката градина се роди ново еленче кое го доби името Лаки

263
Фото: Горан Атанасовски

Во Зоолошката градина во Скопје се роди Лаки. Тој е првото бебе елен-лопатар родено годинава. Тој е љубопитен, сака да ја истражува околината и да трча со останатите елени.