Владимир Путин – дваесет години на власт

343

Пред дваесет години тогашниот руски претседател Борис Елцин го назначи за премиер Владимир Путин. Веројатно малкумина можеа да предвидат дека тогаш недоволно познатиот Путин уште ќе владее со Русија две децении подоцна, преземајќи доминантна улога во глобалната политика.