Викинзите се вратија во Катоира

164

Во шпанска Катоира се одржа годинашниот фестивал на викинзите, во рамките на кој учесниците ги глумат нападите на нордиските воини во областа Галиција. Фестивалот традиционално се одржува на првата недела во август.