Битката со вино ги бојадиса во црвено шпанските улици

160

Околу 12 илјади посетители на неодамнешниот фестивал на виното во шпанскиот град Аро, учествуваа во традиционалната „Битка со вино“, во рамките на која беа употребени 70 илјади литри од алкохолниот пијалак.