Американските протести прераснуваат во хаос

1154

Протестите поради смртта на Џорџ Флојд се проширија низ САД, со што луѓето го изразуваат незадоволството во Минеаполис, Вашингтон, Њујорк, Лос Анџелес, Бостон…  Забележани се и судири помеѓу демонстрантите и полицијата, како и бројни случаи на вандализам и на повредени.