„Минионот“ го збуни Трамп и го насмеа светот

1104

Како дел од одбележувањето на Ноќта на вештерките во Белата куќа, американскиот претседател Доналд Трамп и првата дама Меланија им поделија бонбони и чoколади на маскираните дечиња. Главна сензација на настанот беше реакцијата на претседателот и на Меланија откако кон нив пријде дете маскирано како „минион“ од анимираниот филм „Подлиот јас“. Тоа не носеше кошничка за слатките, па Трамп одлучи го стави чоколадото на неговата глава.