Манила стравува од „експлозивна ерупција“ по будењето на вулканот Таал

216

Филипинските власти наредија тотална евакуација на безмалку половина милион луѓе во главниот град Манила, откако вулканот Тaал исфрли лава, како и пепел на далечина од 15 километри, со што се јавија стравувања за „експлозивна ерупција“.