Чаир, Кисела Вода, Сарај и Ѓорче Петров ќе останат без струја

256

Од „ЕВН Македонија“ инфрмираат дека се планирани технички зафати во дистрибутивната електромрежа во град Скопје поради што без електрична енергија ќе останат делови на Чаир, Кисела Вода, Сарај и Ѓорче Петров.

Во периодот од 8.30 до 15 часот без струја ќе бидат корисниците од улиците Орадан Чопела, Аврам Писевски, Менделеева и дел од улицата 1.664 (општина Чаир); во периодот од 8.30 до 10 часот корисниците со парни броеви од улицата Зеленгора во населбата Пржино (општина Кисела Вода); од 9.30 до 13.30 часот корисниците од улицата Иван Козаров, броевите 43 и 45,(општина Кисела Вода).

Од 9 до 14 часот струја ќе немаат корисниците од село Чајлане (општина Сарај), а во
периодот од 9 до 15 часот корисниците од село Волково, подулиците: 20, 22 и 84 во населбата Црквиште (општина Ѓорче Петров).