Морскиот лав Гете се чувствува како дома во зоолошката градина

529

Скопската зоолошка градина има нов жител. Морскиот лав Гете, само што пристигна, веднаш се зближи со зоолошкиот негувател Драган Трајковски, а тоа значи дека условите во зоолошката градина се одлични и Гете се чувствува како дома.