Поради дефект на шибер од ф – 80 мм на раскрсница меѓу улиците Рузвелтова и Иван Милутиновиќ во општина Центар, намален притисок во водоснабдувањето може да имаат корисниците од овие две улици.

Како што соопшти РЦУК, намалувањето на притисокот е можно да биде во периодот од 8 часот па се до отстранување на дефектот.