Се реконструира патот кон месноста Три Круши

68

Забрзано се одвиваат градежните работи за реконструкција на патот што води во месноста Три Круши, близу селото Драчево. Во моментов се работи на негова санација во должина од 660 метри, а со оваа реконструкција на два крака што водат до куќите на жителите што живеат во овој дел од населбата се поставени павер-елементи во должина од 220 метри. На патот ќе се постават и 23 столба за светилки. По завршувањето на работните активности граѓаните полесно и безбедно ќе стигнуваат до своите домови и до познатото излетничко место Три Круши.

– Завчера увид во градежните работи направи и градоначалникот на општината Кисела Вода, Филип Темелковски, заедно со претседателот на советот на општината, Дарио Шимиќ. Општината и во иднина ќе продолжи да вложува во подобрување на инфраструктурата во сите делови на својата територија – велат од Кисела Вода.