Санација на четири детски едукативни инсталации во Скопје

184

Град Скопје денеска ја почна санацијата на детските едукативни инсталации што се поставени во Градскиот парк и Парк „Македонија“ во Скопје.

Во текот на наредните денови, доколку тоа го овозможуваат временските услови, ќе се изврши шмирглање и лакирање на оштетените дрвени делови, ќе се бојадисаат металните делови на инсталациите и ќе се дополнат нивните подлоги со бела ризла.

Станува збор за просторните инсталации: „Авантурите на пчеличката Маја“, поставена на дел на зелената паркова површина на потегот помеѓу булеварот „Митрополит Теодосиј Гологанов“ и улицата „Јуриј Гагарин“; „Авантурите на мравката и штурецот“, поставена во дел зелената паркова површина на потегот помеѓу булеварот „Митрополит Теодосиј Гологанов“ и улицата „Јуриј Гагарин“; „Волшебникот од Оз“ поставена во Градски парк и „Октоподот Хенк“, поставена во зелената паркова површина на потегот помеѓу булеварот „Митрополит Теодосиј Гологанов “ и улицата „Јуриј Гагарин“.

Градот Скопје упатува апел до граѓаните во периодот додека трае санацијата на детските инсталации да не ги користат.