Прскање против комарци во петок

134

Град Скопје информира дека во петок на територија на градот ќе се врши авионска и тереристична дезинсекција против ларви од комарци.

Доколку временските услови не го дозволуваат вршењето на дезинсекција, таа  ќе се изврши првиот нареден ден, кога временските услови ќе бидат поволни во истиот термин.

Се известуваат пчеларите навремено да ги преземат потребните мерки за заштита на пчелите.