Потпишан Меморандум за соработка со неформалните собирачи на отпад

581

Меморандумот за соработка со неформалните собирачи на отпад потпиша денеска скопскиот градоначалник Петре Шилегов.

Целта на овој Меморандум, како што информираат од Град Скопје, е унапредување на соработката во управувањето со отпадот, како и вклучување на неформалните собирачи на отпад во формалниот систем за собирање и управување со отпадот во Скопје.

– Со овој Меморандум се обврзуваме дека заеднички ќе дејствуваме и соработуваме во интерес на подобрено управување со отпадот, унапредување на центрите за собирање, селектирање и складирање на отпадот на ниво на Град Скопје. Дополнително, со ова ќе се постигне формализирање на неформалните собирачи на отпад и нивно вработување, во организираниот систем за управување со отпад – рече градоначалникот Шилегов.