Патроли против загадувањето во општина Аеродром

123

Општина Аеродром континуирано врши увид на целата територија заради спроведување на мерките за спречување на загадувањето на амбиенталниот воздух. Во изминатите денови се реализирани заеднички патроли во соработка со полициски службени лица од полициската станица во Аеродром, кои извршија контрола на повеќе локации и направија проверка на типот на огревните средства што се користат за затоплување, соопшти општината.

Тие контролираа и дали се чисти возилата што ги напуштаат градилиштата и дали се палат огнови на отворено. Овие патроли се спроведуваат во согласност со насоките дадени на координативниот состанок инициран од Министерството за животна средина и просторно планирање.