Општина Кисела Вода направи нов парк за домашни миленици

39

Општина Кисела Вода пред влезот на отворениот пливачки базен во Расадник, направи нов парк за миленици.

Паркот се простира на површина од околу 420 м2, и истиот е со висина на ограда од 1,6 метри. Во паркот поставена е урбана опрема, осум клупи за одмарање, шест корпи за отпадоци и за собирање на изметот. Поставени се и четири реквизити за милениците.

Неодамна, парк за домашни миленици, Општината направи и во урбаната заедница „11 Октомври – бараки“.

Со изградбата на парковите, Општина Кисела Вода докажа дека ги исполнува барањата на граѓаните кои чуваат домашни миленици.