Министерството за внатрешни работи ги известува граѓаните дека на 10 и 11 мај, понеделник и вторник, поради официјална посета на странска делегација, полицијата ќе преземе мерки за посебен режим на сообраќајот по сообраќајниците на поширокото централно подрачје на градот Скопје.

Министерството за внатрешни работи апелира до сите учесници во сообраќајот да ги почитуваат наредбите кои ќе ги издаваат полициските службеници и да ги почитуваат сообраќајните правила и прописи, како и сообраќајната регулатива за променетиот режим на сообраќај.