За велигденските празници 24 часовна здравствена заштита во дежурните ноќни пунктови на Здравствен дом Скопје

1448

Во текот на престојните празнични денови службите на Здравствен дом Скопје ќе обезбедуваат 24 часовна здравствена заштита преку дежурните ноќни пунктови во поликлиниките Идадија, Ченто, Чаир, Ѓорче Петров, Бит пазар, Јане Сандански, Шуто Оризари, Драчево и Букурешт, информираат од  Здравствен дом Скопје. 

Нагласуваат дека саботново дежурство (7 април) на сите специјалистички служби ќе се реализира во поликлиниката Букурешт од 8:00 до 16:00 часот и 24 часовна покриеност од Службата за Итна медицинска помош со домашно лекување.

Од Здравствен дом Скопје им препорачуват на граѓаните поради изминатиот период на постење да внимааат со внесување на храна од животинско потекло и консумација на алкохол поради здравствени и безбедносни причини.