Денешната акција за чистење во која учество ќе земат вработените од државните институции, нека ни биде поттик за да ја подигнеме нашата еко свест и заеднички да ја чуваме животната средина, напиша премиерот Зоран Заев на својот профил на Фејсбук.

– Околу 40.000 луѓе ќе чистат на 20 локации во Скопје и на уште многу локации низ целата држава. Чистата животна средина е важна за секој од нас, ако сме заедно и ангажирани, можеме да ја зачуваме – додава премиерот.

Денешната акција за чистење во која учество ќе земат вработените од државните институции, нека ни биде поттик за да ја…

Posted by Zoran Zaev on Сабота, 14 декември 2019