Делови од Петровец, Аеродром и Центар утре без струја

99

Поради технички зафати во дистрибутивната електро мрежа, утре наместа ќе има прекин на електричната енергија.

Од „ЕВН“ соопштија дека корисниците од селата Петровец и Р’жаничино утре од 8.20 до 14.30 часот ќе останат без струја, а жителите на селата Миладиновци, Текија и Дељадровци од 8.25 до 14.30 часот. 

Во Општина Аеродром, од 8.30 часот до 10.30 часот без струја ќе бидат жителите на улиците „Тодор Чангов“, „Ѓорѓи Капчев“ и „Божин Николов“, а од 11 до 15.30 струјата ќе биде изгасена на дел од улицата „Тодор Чангов“, односно во делот кон реката Вардар по главната улица и подулиците со броеви над бр. „46“. Исто така и корисниците од улиците  „Атанас Митрев“ и „Венјамин Мачуковски“ ќе имаат прекин на електрична енергија од 10 до 12 часот. 

Дел од улицата „Македонија“, поточно зградата „Палата Македонија“ во Општина Центар утре од 8 до 11 ќе има прекин на струјата. 

Утре, од 08:30 до 15 часот, корисниците од селата Глумово, Шишево, Долна Матка и Горна Матка ќе бидат без електрична енергија. 

Корисниците од улиците „4“, „6“ и „7“ во село Батинци утре од 9 до 15 часот ќе бидат без струја, а во дел од село Голиево ќе биде исклучена електричната енергија од 10 до 12 часот.