Градежни работи им го продолжија распустот на учениците во ,,Гоце Делчев”

388

Градежници работат на фасадата на основното училиште ,,Гоце Делчев”.

Во објектот не се одржува настава. Родители револтирано реагираат дека градежните работи требало да се завршат до почетокот на учебната година. 
Според Законот за основно образование, во една учебна година има вкупно 180 работни денови.

Учениците во ,,Гоце Делчев” треба да ги одработат дополнително пропуштените часови. 

А. П.