Гори шумата кај Пинтија

353

Пожар ја зафати деградираната шума во близина на населбата Пинтија. Гори нискостеблеста шума и сува трева.

Во моментов против пожарот се борат три противпожарни екипи. Во гаснењето на пожарот е вклучено и локалното население.