Второ прскање против комарци во Скопје

151

Град Скопје соопшти дека од претстојниот викенд ќе почне втората дезинсекција против комарци.

Авионската дезинсекција на подрачјето на Скопје, против возрасни форми на комарци, ќе се одвива на 21.07.2018 (сабота) и на 22.07.2018 (недела), во раните утрински часови. Терестричната дезинсекција, пак, ќе почне на 22.07.2018 и ќе заврши најдоцна до 26.07.2018 (од недела до четврток), во период од 23 до 04 часот, наредниот ден.

Доколку временските услови не го дозволуваат вршењето на дезинсекцијата, тоа ќе биде направено првиот нареден ден кога ќе бидат поволни временските услови.

Град Скопје апелира до пчеларите навремено да ги преземат потребните мерки за заштита на пчелите.