Велосипед со цветен аранжман

328
Фото: Маја Јаневска-Илиева

Малкумина од скопските газди сакаат да издвојат дел од парите што ги заработуваат, за да го облагородат јавниот простор пред своите дуќани, кафеани или ресторани. Не штедат на она што е нивна површина, но за околината малкумина од нив покажуваат грижа да направат нешто убаво, нешто што ќе ги привлече погледите на минувачите. Еден од ретките е веројатно и овој сопственик на кафуле, кој веројатно е и голем љубител на цвеќето. Тоа не може да се одрече, ако веќе се сетил и му нашол начин како да го презентира на еден јавен простор и непосредно пред својот локал. Не му требало повеќе од идеја и еден стар велосипед, кој веројатно повеќе не бил во функција, но освежен со нова боја и цветни аранжмани ги привлекува погледите на минувачите. Не може а да не се признае, го краси тротоарот на овој дел од улицата Партизански одреди.