Валкани пелени причина за синоќешната евакуација на станарите од ТЦ „Скопјанка“ (Галерија)

1218

Синоќешната евакуација на станарите од станбениот блок во ТЦ „Скопјанка“ била предизвикана од валкани пелени за возрасни, кои биле складирани во станот од каде се ширела непријатна миризба на амонијак.

Поради непријатната миризба синоќа реагираше и противпожарната служба, како и единица на АРМ за биохемиски отрови.

фото Дарко Андоновски

Според првичните информации, во станот живееле две жени, од кои едната на возраст од околу 90 години.

По пет часа бил утврден изворот на специфичниот мирис, по што станарите можеле да се вратат во своите домови, а специјален тим ќе го чисти станот од кој се ширела миризбата.

фото Дарко Андоновски

Градоначаникот Шилегов кој синоќа беше на местото рече дека социјалните служби се известени за двете жени кои што живеат во станот и ќе преземат мерки за да им помогнат.

фото Дарко Андоновски
фото Дарко Андоновски
фото Дарко Андоновски