Без струја утре ќе останат делови од општините Студеничани, Карпош, Ѓорче Петров и Аеродром, соопшти Регионалниот центар за управување со кризи повикувајќи се на информација од ЕВН Македонија. 

Од 08:30 до 12 часот без електрична енергија ќе бидат дел од корисниците од селото Студеничани, во околината на Бурдем Пластик и спроти бензинската на влезот од селото, а од 10:30 часот до 15 часот дел од жителите во селото Кучково во општина Ѓорче Петров. 

Дел од улицата Скупи во Злокуќани и дел од подулиците 12,14, 20 и 22 во општина Карпош ќе бидат без струја од 08:30 до 11:30 часот, додека во периодот од 9 до 15 часот дел од корисниците од улицата Миле Поп Јорданов зграда бр. 72. Во општина Карпош поточно дел од улицата Букурешка ќе биде без струја од 09:30 до 12 часот.  

Во периодот од 09:30 до 10:30 часот без напојување со електрична енергија ќе останат дел од корисниците од местото викано Барутница и зад Црквата.