Од „ЕВН Македонија“ АД информираат дека денеска се планирани технички зафати во дистрибутивната електромрежа во град Скопје и без електрична енергија ќе останат:

Во периодот од 12.30 до 15.30 часот корисниците од дел од с. Глумово во општина Сарај.

Во периодот од 10 до 12 часот корисниците од с. Орашје и с. Дворце во општина Сарај.

Во периодот од 9 до 11 часот корисниците од улицата Орце Николов, зграда 174, како и улицата Никола Тесла, зграда 16 и 18 во општина Центар.

Во периодот од 9 до 12 часот корисниците од дел од с. Кондово, водовод „Кондово“, во општина Сарај.

Во периодот од 9 до 11 часот корисниците од дел од улицата Ѓорѓи Андреевиќ – Кун во општина Аеродром.