Без вода делови на Тафталиџе и Козле

251

Корисниците од зградите со број 92, 94 и 96 на булеварот „Митрополит Теодосиј Гологанов“ во населбата Тафталиџе, како и околните куќи, фабриката Реплек и дел од населбата Козле утре од 9:00 часот ќе останат без вода за пиење.

Како што информираат од Регионалниот центар за управување со кризи на град Скопје, причина за прекинот во водоснабдувањето е санирање на уличен дефект на цевка со пречник од 300 милиметри на булеварот „Митрополит Теодосиј Гологанов“ бр.112 во населба Тафталиџе, општина Карпош.

Корисниците ќе бидат без вода се додека екипите на ЈП „Водовод и канализација“ Скопје не го санираат дефектот.