Битола доцна попладнево ја зафати силно невреме проследено со дожд и град. Градот кој десeтина минути паѓаше во Битола беше со големина на лешник.

Засега не може какви и колкави штети ќе предизвика невремето, но според земјоделските стручњаци тоа мошне негативно ќе се одрази врз посевите и земјоделските производи, како и овошките. М.М.