Неколку возила се заглавени на патот Дебар – Маврови Анови поради големи снежни наноси. На патот стојат заглавени автомобили и товарни возила. Патници излегуваат од возилата и ги туркаат.

Снежната покривка на делницата Трница – Маврови Анови во овој момент изнесува околу 10 сантиметри.

A.П.