Расте снежната покривка во селата во Кичевско

576
фото Зоран Антоски

Расте снежната покривка во ридско планинските села со надморска височина од 1000 метри, Ехловец, Патеец, Козичино, Рабетино, Цер, Ново Село и Душогубица.

Снегот што со послаб интензитет почна да паѓа во кичевскиот регион во ноќните часови, во текот на денот врнежите се интензивираа, а снежната покривка се создаде во сите населени места.

Поради обилниот снег, воведена е забрана за сообраќање на тешки товарни возила преку превојот Стража, а за останатите учесници во сообраќајот е задолжителна употребата на зимска опрема.

З.А.