Прскање против комарци утре во Охрид

110

Центарот за јавно здравје Охрид утре ќе спроведе теристичка дезинсекција против комарци.

Запрашувањето од земја, како што информира општина Охрид, ќе се врши во периодот од 22 до 06 часот со апарат за УЛВ ладно запрашување. Со дезинсекцијата ќе биде опфатено Охридското крајбрежјето од селото Подмолје до комплексот Свети Наум, територијата на градот Охрид од река Грашница до Коселска Река.

Од општина Охрид апелираат до пчеларите и пчеларските задруги да ги преземат соодветните мерки за заштита на на пчелите.

Во случај на појава на неповолни временски услови, односно ветер или дожд дезинсекцијата ќе биде одложена за следниот поволен ден.