Почувствуван земјотрес во околината на Пехчево

42

Изутринава бил почувствуван земјотрес во околината на Пехчево со јачина од III степени според Европската макросеизмичка скала.

Како што информира Сеизмолошка опсерваторија при Природно-математичкиот факултет во Скопје, телеметриската сеизмолошка мрежа, со станици во Скопје, Валандово, Охрид, Штип и Пехчево, во 3.51 часот регистрин е земјотрес, чиј епицентар се наоѓа 13 километри северозапазно од Пехчево.

-Неговата Рихтерова магнитуда изнесува 2.3, а беше почувствуван од населението во Пехчево, Берово и околината со интензитет од III степени според Европската макросеизмичка скала- соопшти Сеизмолошка опсерваторија при Природно-математичкиот факултет во Скопје.