Поставени два нови пункта за дезинфекција на возила

562

Штип

Општина Штип, покрај постојниот, постави уште два пункта за дезинфекција на возилата што влегуваат во градот. Тоа се влезот од Скопје кон Штип, кај Републичката полиција, влезот од Струмица и Радовиш кон Штип, кај училиштето „Искра“, а дополнително ќе се работи на пункт кај влезот од Кочани кон Штип, поточно кај индустриската зона Македонка.

– Општина Штип ги презема сите мерки и чекори што се во насока на поголема заштита на граѓаните, на сите возила што влегуваат и доаѓаат од околните градови. Морам да напоменам дека преостанатиот дел од градот постојано се дезинфицира преку ТППЕ и ЈП „Исар“.Дезинфицирани се улиците, плоштадите, јавните прометни површини и влезовите од станбените згради – истакнува градоначалникот Бочварски.
Полицијата ќе ги контролира сите пунктови каде што мора да поминат возилата што влегуваат во градот и ќе се изрекува казна доколку одредено возило го заобиколува овој пункт за дезинфекција.

Општина Штип им искажува благодарност на три градежни компании што ѝ излегоа во пресрет на општината и брзо и ефикасно ги изградија пунктовите.