На граничниот премин кај Делчево денеска беа сменети таблите со новото уставно име на Македонија- Република Северна Македонија.

Новото име, Република Северна Македонија стапи на сила од вчера со пристигнувањето на вербалната нота од грчкото МНР и објавувањето во Службен весник.