Охрид блесна во сино по повод Светскиот ден на детето

556
Фотографии: Емил Јовановиќ

Во сино синоќа беа осветлени Амфитеатарот, Тврдината, како и голем број објекти низ Охрид.

Објектите се осветлени во сина боја во чест на 30. годишнината од усвојувањето на Конвенцијата за правата на децата од ООН , што се одбележува како Светски ден на децата.